Generali: Nőhet az osztalékpapírok iránti bizalom

2007. március 27. 06:05    
nyomtatás
 
Generali Alapkezelő

Pallag Róbert: "Az előző hónapban javasolt defenzív portfólió beváltotta a hozzá fűzött reményeket, csak azzal nem számoltunk, hogy a hazai állampapírpiaci hozamok csökkenése a forint ennyire hirtelen és agresszív erősödésével párosul.

Ugyan a kevésbé sérülékenynek tartott, fejlett piacokra allokált részvényhányadon árfolyam veszteség keletkezett, a kedvencnek javasolt technológiai papír, az Apple 8%-os erősödéssel messze felülteljesítette a meg-megingó amerikai részvénypiacokat.

Változatlanul óvatos kockázatvállalási hajlandóságot tartunk indokoltnak, az előző hetekben publikált amerikai makrogazdasági adatok miatt a Fed kommentárja is a döntéshozók kivárásáról, mintsem töretlen optimizmusról árulkodott.

A konzervatív részvénypiaci attitűd, a kötvény- és forintpiaci trend valamint a társaságok közelgő éves közgyűlései, majd a szelvényvágások egyaránt az osztalékpapírok iránti bizalmat erősíthetik. Mivel nem számítunk a forint hirtelen gyengülésére, ismét némi bizalmat szavazunk az elmúlt időszakban a régióban konzekvensen alulteljesítő magyar parkett bizonyos részvényeinek."


Top pick: Magyar Telekom, ÉMÁSZ


Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium