Generali: Vigyázzunk májussal!

2007. május 2. 05:00    
nyomtatás
 
Generali Alapkezelő

Pallag Róbert: "Áprilisban sem tudta semmi kizökkenteni a forintot nyugodt pályájáról, így árfolyama továbbra is historikusan igen erős szinteken tartózkodik a világ vezető devizáival szemben.

Ugyan a kamatcsökkentések sorozata már a következő hónapoktól megindulhat, az első negyedéves gyorsjelentések és az azt követő menedzsment kommentárok ráirányíthatják a befektetők figyelmét a működéssel kapcsolatos devizakockázatokra, nem beszélve a legtöbb magyar társaságnál idén várható alacsony profitnövekedési dinamikáról.

Az egyelőre még töretlenül optimista hangulatban a kedvencnek javasolt két hazai osztalékpapír közül az Émász 20, az MTelekom árfolyam 13%-kal ugrott egy hónap alatt, már csupán adózási szempontok alapján is, a befektetőknek érdemes megvárniuk a közelgő osztalékfizetést.


Május előtt már csak a tradicionális okokból is maradnánk a defenzív portfólió mellett. Változatlanul bízunk a hazai kötvénypiacban (portfólión belül a hároméves államkötvények kevésbé preferáltak), így a részvénybefektetések súlyát csupán az alternatív eszközök kárára növeljük portfóliónkban. Az olaj- és nyersanyagárak az előző hetekben érdemi emelkedést mutattak, megítélésünk szerint a jelenlegi szinteken már indokolt realizálni a nyereséget."

Top pick: Zentiva részvényAz eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium