Előfizetői tartalom

Holnap indul a brókerkárosultak pere az állam és az MNB ellen

MTI
2018. április 19-én, csütörtökön reggel 8:30-kor 1652 felperes keresete alapján, a Fővárosi Törvényszéken elindul a peres eljárás a Magyar Nemzeti Bank, mint 1. rendű alperes, a Magyar Állam, mint 2. rendű alperes és az Állami Számvevőszék, mint 3. rendű alperes felelősségének megállapítása iránt a 2015. év tavaszán csődbe ment befektetési vállalkozások csalássorozattal összefüggésben.

A perközösségben 1264 Quaestor, 229 Hungária és 159 Buda-Cash károsult érintett. A pertársaságot összefogó P & P Gazdasági Tanácsadó Kft. szakértői álláspontja szerint, a károkozást megelőző években, az állam által kizárólagos joggal és törvényi kötelezettséggel ellenőrzött befektetési piacon az állam intézményeinek, így különösen a Magyar Nemzeti Banknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés