2 millió dollárt égetett el a legújabb "bitcoinos" csalás

2018. március 12. 09:59    
nyomtatás
 
2,4 millió dollárt tüntetett el a legújabb kriptopénzes csalás, a Giza. A projekt mögött álló rejtélyes csapat ICO-t hirdetett, majd meglépett körülbelül 1000 befektető pénzével.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Az ICO lényegében egy friss kriptopénz kibocsájtása, ethereumon vagy bitcoinon keresztül juthatnak hozzá egy új tokenhez a befektetők, melyet be lehet váltani egy adott cég szolgáltatásaira. Az ICO-kat többnyire nem felügyelik, ahogy az új tokenekkel való kereskedést sem.

A Giza mögött egy Marco Fike nevű vezető állt, aki egy vélhetően hamis LinkedIn-profillal kerítette befektetőit, személyesen azonban senki nem találkozott vele. Az ígérete az volt, hogy létrehoznak egy "szupertárcát," melyben az ügyfelek kriptopénzeket tarthatnak, biztonságosan, szolgáltatóktól függetlenül.

2,4 millió dollárnyi ethereumot gyűjtött össze Fike, majd meglépett a pénzzel. Pedig eleinte még úgy tűnt, hogy legitim kriptopénzről van szó, hiszen egy Third Pin nevű orosz hardwarecéggel is tárgyaltak, a cég vezetője azonban rövidesen rájött, hogy csalásról lehet szó és megszakították a tárgyalásokat.

Az ICO után az összegyűjtött ethereum-tokeneket Fike átváltotta a ShapeShift nevű kriptotőzsdén más kriptopénzekre, majd nyoma veszett.

Számos hasonló eset történt a közelmúltban, ezekről itt írtunk:
2018.03.05 05:40 10 hihetetlen bitcoinos őrület, amivel pillanatok alatt eléghet az összes pénzed


(CNBC)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium