Egy ország lényegében betiltotta a kriptopénzeket

2018. február 13. 08:40    
nyomtatás
 
Thaiföld jegybankja lényegében megtiltotta az ország bankjainak, hogy bármi közük legyen a kriptodevizákhoz - írja a Reuters.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A tiltást a jegybank elnöke, Veerathai Santiprabhob egy körlevélben kommunikálta ki a pénzintézetek felé. A lépéssel lényegében megtiltották a pénzintézeteknek, hogy kriptodevizákba fektessenek, ezeket kereskedjék, kriptotőzsdéket üzemeltessenek vagy alapítsanak.

A pénzintézeteknek ezen kívül meg kell tiltaniuk, hogy ügyfeleik hitelkártyájukon vásárolhassanak bitcoint vagy más kriptodevizákat.

A jegybank indoklása az, hogy szerintük a felügyeletlen kereskedésből számos probléma adódhat, például terroristák, pénzmosodák használhatják őket.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium