Előfizetői tartalom

Azt hitték, bankot robbantanak az új őrülettel, de sok ezer milliárdot buktak végül

Portfolio
Bár a bitcoint sokan extrém árfolyammozgása miatt tartják kifejezetten kockázatosnak, számos másik tényező is van, amely miatt az ember a tűzzel játszik, ha a kriptopénzbe befektet. Az egyik legveszélyesebb ezek közül a digitális bűnözők, hackerek aktivitása, akik egy kis ügyeskedéssel pillanatok alatt képesek elemelni a bitcoin-tőzsdék és kereskedők digitális pénztárcáiból milliárdoknak megfelelő összegeket, sok esetben tönkretéve magukat a szolgáltatókat is. Bemutatunk tizet a világ legdurvább bitcoin-lopásai közül.

Poloniex - a teljes vagyon 12,3%-a2014-ben a Poloniex bitcoin-állományának 12,3%-a eltűnt, mivel az egyik ügyfél rájött, hogy ha egyszerre több kiutalási megbízást ad, egy kódolási hiba miatt az összes tranzakciót egyszerre teljesíti a rendszer és negatívba is mehet az egyenlege. A "hacker" (a kereskedési platform vezetője legalábbis így nevezte az élelmes bitcoin-kereskedőt)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés