Vigyázz! Lehet, hogy a te gépeden is kriptopénzt bányásznak az észak-koreaiak

2018. január 9. 09:47    
nyomtatás
 
Egy vírus terjed az interneten, ami egy kriptopénz-bányász programot telepít a fertőzött gépekre, amely a kibányászott virtuális pénzt az észak-koreai Kim Ir Szen egyetemre küldi - írja a Fortune.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A vírus az AlienVault kiberbiztonsági cég jelentése szerint december 24-e óta terjed. Monerót bányászik, ami egy nyílt forráskódú, anonim kriptodeviza. Összesen 7 milliárd dollárnyi piaci kapitalizációval rendelkezik.

A kriptodevizák pénzügyi lélegeztető gépen tartják azokat az országokat, amelyekre szankciókkal sújtottak. Ezért a phenjani egyetemek különös érdeklődéssel követték a kriptodevizákat. Ez lehet az erőfeszítéseik legfrissebb gyümölcse.
- írja a kaliforniai kiberbizonsági vállalat.

Hozzátették: az észak-koreai szerver, ami a kódban szerepel, nincs hozzákötve a szélesebb internethez, így lehet, hogy a Kim Ir Szen egyetem IP-címe csak a gyanú elterelésére szolgál.

A jelentésben azt is taglalják, hogy egy észak-koreai IP-cím biztosan aktív a bitcoin-kereskedési oldalakon. Ugyanerről az IP-címről 2014-15-ben több kibertámadást is indítottak dél-koreai vállalatok ellen is, sőt, a Top Gear TV-sorozat több részét is letöltötték.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium