Előfizetői tartalom

Itt a lista a legjobban teljesítő "magyar hedge fundokról"

Portfolio
A hazai befektetési alap piacon a kisbefektetők kedvencei továbbra is az abszolút hozamú alapok, amelyek a portfólió menedzser döntései szerint aktívan kezelik a befektetett pénzeket a legmagasabb hozam reményében. A népszerűség érthető is, hiszen nem csak az elmúlt félévben, de a válságokkal tarkított elmúlt 5 évben is felülteljesítették átlagosan a "kockázatmentesnek" számító RMAX index hozamát (ugyanez például a részvényalapokra nem mondható el). A teljesítmények között persze igen nagy a szórás, az elmúlt félévben a hozamok például 18 és -47 százalék között szóródtak. A folyamatos tőkebeáramlásnak köszönhetően az abszolút hozamú alapok már 165 milliárd forintot kezelnek, amellyel a hazai befektetési tortából 5,1 százalékos szeletet hasítanak ki, lassan elérve a zártkörű- és a részvényalapok részesedését.

A legnépszerűbb alapok a piacon. Nem volt könnyű dolguk a befektetőknek az első félévben, a kedvező vállalati képekre ugyanis igen súlyos makrogazdasági kockázatok vetettek árnyékot, különös tekintettel az európai adósságválságra. Az év eleji kedvező hangulat, amely egyaránt tetszetős ralit eredményezett a részvény- és árupiacokon, márciusra elromlott. Ez kezdetben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés