szerző

K&H: nem várhatók már idén nagy izgalmak

Nagy Péter Gábor
2017. november 30. 15:15    
nyomtatás
 
K&H Alapkezelő:

"Kedvezően alakultak a makrogazdasági adatok az elmúlt egy hónapban, így a fejlett és feltörekvő piaci tőzsdék is emelkedni tudtak. A kivétel az európai piac volt, amely az euró dollárral szembeni erősödése miatt 2-3%-kal korrigált.

K&H: nem várhatók már idén nagy izgalmak


A leginkább várt esemény az új Fed-elnök megnevezése volt novemberben. Trump amerikai elnök kivételesen nem okozott meglepetést és a legesélyesebbnek tartott Jerome Powell-t nevezte meg Yellen utódjának. Várakozásom szerint nem fog változni februártól az amerikai monetáris politika: továbbra is óvatosan fognak kamatot emelni és fokozatosan csökkentik majd a hatalmasra duzzadt jegybanki mérlegfőösszeget.

Az év utolsó hónapjában nagy izgalmak nem várhatóak. A decemberi amerikai kamatemelés valószínűsége 99%, csupán a közelgő katalán előrehozott választás és német koalíciós tárgyalások elhúzódása int némi óvatosságra. Azonban a német gazdaság a politikai eseményektől függetlenül dübörög, és ez látszik is a DAX index idei kiemelkedő teljesítményén.

A harmadik negyedéves hazai GDP adat a várakozásoknak megfelelően 3,6% lett, azonban lényegesen elmaradt a Közép-Európában tapasztalt 5% körüli (cseh, lengyel), vagy 8% feletti (román) ütemtől. A régiós jegybankokkal ellentétben az MNB újabb lazító intézkedéseket jelentett be, amelynek célja a hosszú hozamok leszorítása. Mindez kedvező a hitelfelvevőknek, így a beruházások és építkezések finanszírozása még kedvezőbb lesz. Persze megtakarítóként törhetjük a fejünket, hogy mihez is kezdjünk a pénzükkel.

A jelenlegi pénz- és kötvénypiaci hozamsivatagban továbbra is részvénypiacon érdemes befektetési lehetőséget keresni, amennyiben infláció feletti hozamot szeretnénk elérni. Persze ne essünk át a ló túlsó oldalára: egy dinamikusnak mondható befektető se vállaljon túlzott kockázatot, és ne felejtsen el profitot realizálni. Ennek az elvnek megfelelően én most egyaránt 5%-kal csökkentem a hazai kötvények, a fejlett részvények és a nyersanyag eszközök súlyát, és a felszabaduló 15%-ot átmenetileg pénzpiaci eszközökbe helyezem."

K&H: nem várhatók már idén nagy izgalmak


Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium