szerző

K&H: túl sok a zavaró tényező

Nagy Péter Gábor
2017. augusztus 31. 15:10    
nyomtatás
 
K&H Alapkezelő:

"Minden a legnagyobb rendben lenne a piacokon, a befektetők tovább vennék a részvényeket, ha nem lenne egyre több zavaró külső tényező.

K&H: túl sok a zavaró tényező


A makrogazdasági mutatók az első félévhez hasonlóan jó növekedést vetítenek előre, a vállalati szektor az elemzői várakozásokat meghaladóan termeli a profitot a világszerte. A már beárazott, pozitív tények azonban nem hatnak a tőkepiaci szereplőkre, mivel ők szokás szerint a jövőt szeretnék kitalálni.

Itt van pár kockázat, ami bizonytalanságot eredményez. Többek között Trump cselekvésképtelensége, a közelgő amerikai adósság-plafon emelés körüli huzavona, a feszült észak-koreai helyzet. Ehhez még adjuk hozzá a szeptemberi jegybanki üléseket, ahol az EKB és Fed részéről is konkrét bejelentés várható a monetáris politika szigorításáról. Így az extrém nyugodt hónapok után éledezik a volatilitás. Ebben a helyzetben vannak, akik profitot realizálnak és vannak, akik menekülő stratégiát folytatnak.

Hosszú távú befektetői szemléletben a fundamentumok fontosabbak, mint az időről-időre felbukkanó aztán eltűnő kockázatok. Amíg a gazdasági ciklus felfelé tart, addig nem érdemes a hangsúlyokon módosítani. A befektetőknek ajánlott portfólió részvénysúlyán nem változtatok, 5-10%-os piaci korrekció esetén érdemes lesz átgondolni a kockázati kitettség mértékét."

K&H: túl sok a zavaró tényező


Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Bróker / Értékpapír piaci tanácsadó
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium