Előfizetői tartalom

Privátbankok kedvencévé válhat az új szuperállampapír

Portfolio
A privátbanki portfóliók hangsúlyos elemévé válhat a júniusban debütáló Nemzeti Kötvény, így akár a Pénzügyminisztérium idei terveiben szereplő 500 milliárd forintos kibocsátást önmagában felszívhatja a szektor - állítja Karagich István. A Blochamps Capital ügyvezetője szerint olyan jellemzőkkel bír az új konstrukció, amely mind az ügyfél, mind a szolgáltatói oldalon kedvezővé teszi a jegyzését.

A konstrukció a jelenlegi iránytalan tőkepiaci helyzetben - amikor a szakértők szerint érdemes kivárni - rendkívül alkalmas arra, hogy az ügyfelek jó hozam mellett itt parkoltassák a pénzüket. A Nemzeti Kötvény megismert részletei szerint az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) a papírokat legrosszabb esetben is 99,75 százalékos árfolyamon váltja majd vissza, ami kedvezőbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés