Lázadnak a brókerek: egy új amerikai terv megvágná a jutalékokat

2018. augusztus 8. 08:59    
nyomtatás
 
Az amerikai értékpapír-piaci felügyelet terve szerint megvágnák a brókeri jutalékokat és ösztönzőket, vagy legalábbis jelentősen korlátoznák annak érdekében, hogy azok ne a saját, hanem az ügyfeleik érdekeit szolgálják. Csakhogy a piaci és a befektetők szerint is rossz az irány, a korlátozás nem jelent majd érdemi javulást, így a javaslat mielőbbi átgondolására sürgetik a SEC-et - számol be a hírről a The Wall Street Journal.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Az amerikai piaci felügyelet elképzelése szerint a jutalékok erős korlátozásával növekedne a befektetők védelme és érdekképviselete, a brókerek pedig így nem a drágább, hanem azt a terméket ajánlanák ügyfeleiknek, amely a legjobban illeszkedik az ügyfél elképzeléseihez.

Csakhogy a befektetőket tömörítő csoport szerint a Sec elképzelése annyira nincs egyértelműen megfogalmazva, hogy nem hoz igazi változást a brókerpiaci status quóban. A brókercégek is nehezményezik az egyértelmű szabályok hiányát, így nem tudják, pontosan hogyan felelhetnének meg nekik, miközben a SEC elképzelése alapján szigorúbban lennének fogva még a befektetési tanácsadóknál is.

A piac most azt várja, hogy a felügyelet részletesebb javaslattal áll elő, amelyből kivehető, pontosan milyen elvárásokat fogalmazna meg a brókercégekkel szemben.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium