Előfizetői tartalom

Már mindenki a legrosszabbra készül

Portfolio
Egyre erősödik a tőkekivonás a hazai befektetési alapok körében, ahogyan a nemzetközi piacokon ismét borongósra váltott a hangulat. Az alapok újabb negatív rekordot könyvelhettek el a májusi 62 milliárd forintos tőkekivonással, amit a hozamok szinte egyáltalán nem tudtak ellensúlyozni. A magas hozamkörnyezet sem kedvez a hazai alapoknak, és a leginkább a pénzpiaci alapok sínylették meg a befektetők menekülését, de még a garantált alapok sem tudtak pozitív értékesítést felmutatni az elmúlt hónapban. A részvényalapok befektetői a látszat ellenére viszont továbbra is kitartanak, a kategória negatív nettó értékesítését egyetlen alap egyetlen rossz napja okozta.

Egyre inkább a bizonytalan nemzetközi helyzet hatása alá kerül a hazai befektetési alapok piaca is, hiszen a magyarországi alapkezelők által kezelt alapok vagyona ismét érezhető mértékben csökkent az elmúlt hónapban, és 3,090 milliárd forintot tett ki május végén - derül ki a BAMOSZ legfrissebb adataiból. A közel 60 milliárd forintos csökkenés ráadásul relatív értelemben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés