Menekül a pénz a bóvli kötvényekből

2018. október 12. 08:45    
nyomtatás
 
Több mint 6 milliárd dollárnyi bóvli kötvénytől szabadultak meg múlt héten a befektetők, miután a hozamemelkedés miatt egyre nagyobbak az aggodalmak az eladósodott vállalatok jövőjével kapcsolatban - írja a Financial Times.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Az EPFR Global adatai szerint a mostani, 6 milliárd dollárnyi tőkekivonás a bóvli kötvények piacáról a legnagyobb pénzkiáramlás a februári piaci turbulens időszak óta. A mostani kockázatleépítő üzemmód azt követően indult be, hogy az amerikai államkötvénypiacon jelentősen emelkedtek a hozamok. Az adatok szerint a tőkekiáramlásból 2,7 milliárd dollár a magas kockázatú kötvényeknél az iShares iBoxx High Yield Corporate Bond ETF-jénél csapódott le, ismertebb nevén a HYG-nél.

Október lején a bóvli vállalati kötvények kockázati prémiuma 316 bázispont volt a Bank of America Merrill Lynch index adatai szerint, ez szerdán az amerikai államkötvényekhez képest mát 350 bázispontot tett ki.

A bóvli kötvények mellett a kötvénypiac egésze tőkekiáramlást szenvedett el az elmúlt héten, a kötvényalapok több mint 14 milliárd dollárt vesztettek, egyedül a BlackRock AGC ETF-jéből 2 milliárd dollár távozott, amire az alap 2003-as indulása óta nem volt példa.

Az európai kötvényekbe fektető alapok sem úszták meg, a 3,3 milliárdos tőkekiáramlással 2016 negyedik negyedéve óta nem látott vagyonvesztés történ, míg a részvényalapoknál látott 1,4 milliárdos tőkekiáramlás elsősorban a technológiai részvények gyengélkedésének köszönhető.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium