szerző

MKB-Pannónia: pánik lett úrrá a piacokon

Czifra Gábor
2018. december 18. 15:09    
nyomtatás
 
MKB-Pannónia:

"A lassan 10 éves, szinte töretlen gazdasági növekedés után fel kell tenni a kérdést, hogy meddig tarthat még ez a lendület. A régi bölcs mondás szerint a fák nem nőnek az égig. A sokáig túl laza monetáris és fiskális politika, az "ingyen" pénz korszaka alatt a hurrá optimista befektetői magatartás számos egyensúlytalanságot hozott létre a világgazdaságban, illetve a túlzottan optimista jövőkép elszakította a tőzsdei és reáleszközök árát a realitástól. A jegybankok erre a folyamatra már rég figyelmeztetnek, de az alacsony inflációs nyomás miatt továbbra is a keleténél lazább kamatpolitikát folytattak. A kereskedelmi háború és a szigorodó jegybanki politikák árnyékában elindult egy komoly és heves korrekció, ami során a befektetők elkezdték újra árazni az állam- és vállalati kötvényeket, ingatlanokat és részvényeket a lassuló növekedés fényében, ami egy természetes kijózanodási folyamat a növekedési fázis vége felé. Az idei év folyamán megnövekedett volatilitás ezért a befektetőket az alacsonyabb kockázat vállalás felé irányította, a fő cél a tőke megóvása volt. A jövőben az ilyen korrekciós folyamatra azonban továbbra is vételi lehetőségként kell tekinteni, és nem egy medve piac kezdeteként kell aposztrofálni. A munkaerőpiaci folyamatok, a lakossági hitelezési és fogyasztási adatok továbbra sem támasztják alá, hogy itt komoly gazdasági visszaesés következne be a 2019 folyamán a fejlett piacokon, így a pánik mélypontok körül és a kereskedelmi háború árnyékában érdemes a kockázatokat növelni fejlett, technológiai részvények vételével. A fejlődő részvénypiacok általánosságban továbbra is kerülendők, hiszen az erős dollár, a kereskedelmi háború és az emelkedő hozamkörnyezet komolyan ránehezedik az eszközárakra.

MKB-Pannónia: pánik lett úrrá a piacokon


A hazai kötvénypiac az idei évben alul teljesítette a régiós társakat, és a világ legmeredekebb hozamgörbéje alakult ki októberre, ami véleményem szerint tartósan nem maradhat fent. A nemzetközi hozamkörnyezet és az olajár csökkenésével komoly korrekció indulhat meg, így a jelen szintek jó beszállási pontok a következő félévi várható hozam csökkenés előtt."

MKB-Pannónia: pánik lett úrrá a piacokon


Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Timberland Capital - erőteljesebb jelenlét a magyar piacon (x)

Timberland Capital - nemzetközi terjeszkedés. 

Gondolatban egy lépéssel előbbre járnak (x)

Két sikeres karrier, amit összeköt, hogy képesek egy lépéssel az események előtt járni. 
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Befektetési tanácsadó
Rendezvényszervező
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium