Előfizetői tartalom

2018 nemzetközi aukciós legjobbjai

Portfolio
Az új év kapujában itt az idő, hogy felidézzük 2018 legkiemelkedőbb aukciós pillanatait, a hazai után ezúttal a nemzetközi piacról. Bár az idei év nem tudta felülmúlni a tavalyit (ez leginkább a Salvator Mundi mindent elsöprő sikerének köszönhető), azért most is bőven van mire visszaemlékeznünk. Több rekord is megdőlt, például a legdrágább élő női és férfi művész kategóriájában is új első helyezettünk lett, Jenny Saville és David Hockney (előbbi ennek ellenére nem került be a top 100-as listába sem). Az idei év nagy szenzációja volt Peggy és David Rockefeller gyűjteményének elárverezése, amely végül 832,6 millió dollárért kelt el a Christie's aukcióin, így ez lett minden idők legdrágábban értékesített gyűjteménye.

A 2018-as évre visszatekintve az Artsy szerint egy egészséges piacot láthatunk, amely egyre magasabb árakat képes biztosítani a legnagyobbak számára. Szintén az Artsy említi meg azt a tendenciát is, hogy az ázsiai gyűjtők egyre meghatározóbb tényezővé válnak az aukciós világban. Most pedig nézzük meg a tíz legdrágábban értékesített műtárgyat!10.Pablo Picasso, Femme...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés