Előfizetői tartalom

2019 első félévének aukciós eredményei, tendenciái - a Nyúlon túl

Portfolio
Monet Kazlak című 1890-es festménye idén május 14-én 110,7 millió dollárért kelt el a Sotheby's New York aukcióján. Ugyanez az alkotás 1986-ban a Christie's New York árverésén, ahol legutóbb feltűnt a nyilvánosság előtt, 2,5 millió dollárt ért a vevőjének. 1986 óta a kép hozama évente átlagosan 12 %-kal nőtt. Más: David Hockney csak fél évig volt a legmagasabb aukciós eredménnyel büszkélkedő élő művész, ugyanis idén májusban Jeff Koons lufinyula visszavette a vezetést. Talán már ennyiből is látható, hogy érdekes aukciós szezonon vagyunk túl, azonban az Artprice 2019 első félévének globális aukciós eredményeiről készített jelentése további csemegéket tartalmaz, amelyekből az alábbiakban szemezgetünk.

Jeff Koons, Rabbit, 1986, a LIDA ügynökség kampányának jelmondatával (kép forrása: Prolific London)Új "klasszikusok" keresése, élre törő Monet és meggyőző növekedést mutató kortárs szegmens - néhány gondolat az Artprice tanulmányából. Az idei első félévben a globális képzőművészeti aukciós forgalom 2018 első félévéhez képest 17,4 %-kal csökkent, 6,98 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés