760 ezer gyémánt adatait vitték fel egy blockchainrendszerbe

2018. augusztus 8. 08:44    
nyomtatás
 
760 ezer gyémánt adatait töltötte fel a kínai ZsongAn biztosító egy blockchain-alapú rendszerbe - számol be a Coindesk.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A hongkongi tőzsdén kereskedett biztosító kedden indította el a Diamsledger nevű drágakő-követő alkalmazását, mellyel célja, hogy ellenőrizhetőbb ékszerpiacot tudjon teremteni. A rendszer kialakításában az Ediams nevű gyémántkereskedő vállalat is részt vett.

Az alkalmazást a gyémánt ellátmányi lánc különböző szereplői; gyémántkereskedők, feldolgozócégek, vámhatóságok, logisztikai cégek és értékesítési központok használják majd. A decentralizált hálózaton keresztül a lánc szereplői valós időben nyomon tudják követni, hogy egy adott termék hol jár, egészen az előállítástól a termék vevőhöz való eljuttatásáig.

A blockchainrendszeren kívül a 760 ezer gyémántról hagyományos igazolások is elérhetők, ami a Diamsledger személyzete szerint "duplán szavatolja a drágakövek biztonságát."

A ZsongAnnak egyébként van már egy hasonló blockchainrendszere az élelmiszeriparban, illetve dolgoznak egy olyan rendszeren, ami a kalózoktól óvná meg a médiatermékeket.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
Keressen a műtárgyak között: 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium