Előfizetői tartalom

Absztrakt grafikák a kalapács alatt

Portfolio
A grafikák közül a legtöbbször a figuratív alkotások kerülnek a figyelem középpontjába, pedig a magyar művészek között számos kiváló absztrakt munkákat készítő alkotót is találhatunk. A műtárgy.com ezért most a 20. század elsőrangú magyar grafikusainak absztrakt munkáiból válogat. Kassák Lajostól a kortárs alkotókig számos magyar művész hozott létre absztrakt műveket, és közülük sokakat külföldi példák is inspiráltak, mivel az absztrakció a 20. század során sosem tartozott a mindenkori államhatalom által támogatott művészeti irányzatok közé.

A grafika - technikai jellegéből adódóan - jó lehetőség a kezdő gyűjtőknek is, hogy kedvező áron juthassanak nagynevű alkotók kiváló egyedi vagy sokszorosított munkáihoz. Elég csak az itt bemutatott művészekre: Kassákra, Gyarmathy-ra vagy Barcsay-ra gondolni, akik műveire most akár pár tízezer forintért lehet licitálni. Az itt bemutatott alkotások mind elérhetőek lesznek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés