Előfizetői tartalom

Az MNB nem akármilyen festményért fizetett - De vajon mennyit? (3.)

MTI
|
Portfolio
A magyar állam megvásárolta a kanadai Hamilton Galériától Munkácsy Mihály Krisztus Pilátus előtt című alkotását, így hamarosan ismét együtt lesz Debrecenben a Krisztus-trilógia - jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Debrecenben. A miniszter konkrét árat nem említett, azonban az ársávra utalást tett. A trilógia egyik darabja már a magyar állam tulajdonában áll, míg a harmadik egy amerikai-magyar műgyűjtőé, aki hajlandó lenne eladni a festményt a magyar államnak.

MegvettükBalog Zoltán elmondta, hogy a Munkácsy-kép megvásárlását két fontos döntés előzte meg: A Hamilton Galéria igazgatótanácsa hozzájárult az eladáshoz. A Magyar Nemzeti Bank Értéktár programja pedig rendelkezésre bocsátotta a kép vételárát. Hozzátette: a kép megvásárlásáról szóló szerződést március végén írják alá. A Déri Múzeum Munkácsy termében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés