Előfizetői tartalom

Esztétika és funkció találkozása - fókuszban a bútor

Portfolio
A bútorok körbevesznek minket, jelenlétük annyira természetes, sőt, szükségszerű, hogy nem sokszor gondolunk rájuk a műtárgyaknál megszokott szempontok szerint. A harmadik Műtárgyak Éjszakáján több programon is lehetőséget kapunk arra, hogy elmélyülhessünk a bútorok érdekes és összetett világában. Összetett, hiszen az könnyen belátható, hogy a jó bútor nemcsak esztétikus, legalább annyire fontos, hogy ergonomikus is legyen. A legsikeresebb, örökzöld dizájnok pedig általában mindkettőt tudják.

Ha magyar tervező által létrehozott bútorra kell gondolnunk, legtöbbünknek Breuer Marcell világszerte ismert csővázas székei ugranak be. Főleg 2019-ben, amikor a 100 éves Bauhaust ünnepeljük. Az iskolában készítette el az ún. Vaszilij széket, a Bauhaus másik tanára, Vaszilij Kandinszkij lakásába. Azonban nem csak Breuer volt az egyetlen sikeres magyar származású tervező....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés