Előfizetői tartalom

Háttérsztorik a festmények mögött

Portfolio
Mi volt Aba-Novák Vilmos telefonszáma? Ki volt Vincent van Gogh festészetének egyik ösztönzője? Hogyan szerzett Munkácsy Mihály egy szűrt Párizsban? És ki lehetett Mednyánszky László barátja, Klein Dávid? Minden műtárgynak van egy titokzatos háttértörténete, de közel sem biztos, hogy miközben gyönyörködünk bennük, ezekről bármit is megtudhatunk. Főleg, ha az információk nem is a művek elő-, hanem a hátlapján találhatóak. A decemberi árverések anyagából a műtárgy.com most "sztorizós" festményeket válogatott!

A festménytörténet-kutatás elsősorban a művészettörténészek feladata, akik nyomozóként fürkésző szemmel járva, a művek minden centiméterét átvizsgálva rábukkanhatnak egy-egy izgalmas adatra vagy motívumra, melyek a művek kvalitása mellett tovább emelhetik azok értékét. Most olyan háttértörténetek következnek, melyek garantáltan gazdagítják a művek mondanivalóját.Aba-Novák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés