Előfizetői tartalom

Kulisszatitkok a színház világából - érdekes iparművészeti kiállítás nyílt

Portfolio
Ahhoz, hogy egy színdarab elkészülhessen, számos szakma alkotójának kell együttműködnie, hiszen a rendezésen és a színészek játékán túl sokat nyomnak a latban a díszlet elemei, a jól megválasztott kellékek és jelmezek, de még az előadás népszerűsítéséhez készült plakát is. Ritkán van alkalmunk a színház világának eme kiegészítőit közelről, műalkotásként szemlélni, most azonban kifejezetten a színház és az iparművészet szerelmeseit várja a Pesti Vigadó új kiállítása, a Kulisszatitkok, SZÍNHÁZ kívül-belül. A rendhagyó tárlat a különböző művészeti ágak harmonikus összefogásával a színházat, mint összművészeti alkotást járja körül. A kiállított tárgyak között szerepelnek mese- és bábfigurák, plakátok, maszkok, jelmezek, látványtervek, textilképek, üvegmunkák, ékszerek és díjak is, mintegy hetven művész alkotásai.

Drávai Tamás - Vágó Nelly Artworks: Vágó Nelly Rómeó és Júlia baletthez készített diplomamunka rajzaival díszített lámpaernyőA tárlat célja, hogy a nagyközönség számára átfogó képet nyújtson a hazai színházi iparművészetről, valamint az, hogy a látogatók megismerhessék a szakma jeles képviselőit. A szervezők a fiatal iparművészekről sem feledkeztek meg, így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés