Előfizetői tartalom

Különleges trianoni dokumentumok kerülnek kalapács alá!

Portfolio
Idén júniusban lesz 98 éve annak, hogy aláírták a trianoni békeszerződést, mely következtében Magyarország elvesztette területének mintegy kétharmadát. A műtárgy.com friss ajánlójában most két különleges történeti dokumentumot mutat be az 1920-as évből, melyek a trianoni döntést közvetlenül megelőző hónapokban keletkeztek. A két levél közül az egyik nem volt ismert még a kutatók előtt sem, és mindkét levél történetében ez az első alkalom, hogy a műtárgypiacra kerülnek és licitálni is lehet rájuk.

Idén tavasszal Apponyi Albert és Horthy Miklós egy-egy, 1920 tavaszán írt levele kerül kalapács alá, melyekre május 19-ig lehet online licitálni. Mind a két levél a trianoni döntést megelőző béketárgyalások alatt íródott, és végső soron mindkettő az abban képviselt magyar stratégiára vonatkozott. A korábbi levél, Apponyi Alberté, 1920. március 8-án kelt, ekkor írta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés