Előfizetői tartalom

Műtárgyak szakszerű helyreállítása - fókuszban a restaurálás

Portfolio
A műtárgyak esztétikai értékükön túl fontos kordokumentumok is egyben. Egy adott időszak kultúrájáról, történelméről, művészeti törekvéseiről tanúskodnak. Ahhoz viszont, hogy kiállják az idő próbáját, szakszerű gondoskodásra szorulnak. Ez az összetett feladat a restaurátorok hatásköre, akik nagyfokú művészeti, stílustörténeti és technikai tudással felvértezve óvják emlékeinket. Az idei Műtárgyak Éjszakáján kiemelt figyelmet szenteltünk a restaurálásnak, mivel úgy gondoljuk, hogy a kérdéskör a gyűjtők és a művészet iránt érdeklődők számára egyaránt fontos és érdekes lehet.

A restaurátorokon rendkívül sok minden múlik, mégis viszonylag keveset hallunk róluk. Az utóbbi időben a nemzetközi sajtót lázban tartotta a Leonardo da Vincinek tulajdonított festmény, a Salvator Mundi aukcionálása, ami minden korábbi rekordot megdöntött a maga több mint 118,5 milliárd forintos eladási árával. Tekintsünk el attól, hogy sokan megkérdőjelezték a műtárgy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés