Előfizetői tartalom

Papírrégiségek, amelyek közelebb hozzák a múltat

Portfolio
Minden műtárgy elárul valamit arról a korszakról, amelyben készült. Magában hordozza a történelem egy darabkáját, és olykor beszédesebb, érzékletesebb, mint egy történelemkönyv, hiszen kézzelfoghatóvá teszi a letűnt korok miliőjét. Talán nem túlzás, ha azt állítjuk, hogy minden régiség közül mégis a papírrégiség az, amely a legvilágosabban árulkodik keletkezésének történetéről, okairól. A levelek, kéziratok, naplók bepillantást engednek híres, történelmi személyiségek gondolataiba, élettörténetébe, ezáltal pedig az őket körülvevő világban zajló eseményekbe. Az aláírás, a kézírás, a pecsét mind azt segítik elő, hogy szinte karnyújtásnyi távolságban érezhetjük magunkhoz az évtizedekkel vagy akár évszázadokkal korábban történt eseményeket és az akkor élő embereket. Az alábbiakban olyan papírrégiségeket mutatunk, amelyekre november 24-ig licitálni is lehet, és amelyek a fentebb említett módon hozzák közelebb hozzánk a történelmünket.

Tiszavölgyi József (1909-?): Dr. Jáky Gyuláné Grosschmid Kató (1904-1986), Márai Sándor testvére Tiszavölgyi Józsefnél. Háttérben irredenta rádió.Rendkívül izgalmas olvasmánynak ígérkezik Grossmidt Kató (1904-1985) sajátkezű naplója. Kató Márai Sándor testvére volt, naplóját 14 éves korától vezette, a lapokon főleg az 1918-as és az 1919-es év eseményeinek leírásával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés