Előfizetői tartalom

Személyes vonások - modellek és festők viszonya a kortárs művészetben

Portfolio
A portréfestészet hosszú évszázadokig a képzőművészek egyik legfőbb megélhetési forrását biztosította. Az idő múlásával és a megközelítési módok változásával azonban az is sokat változott, hogy ma miért és miként ábrázolják kortárs alkotók modelljeiket. A decemberi kortárs aukciók anyagából a műtárgy.com olyan portréábrázolásokat válogatott, melyek művészek példaképeit, családtagjait örökítik meg, de találhatunk köztük humoros parafrázist is.

Fuchs Tamás: Liv, 2004, olaj, vászon, 100 x 80 cmFuchs Tamás egy festménysorozatában híres színésznők arcvonásaival kísérletezik. A médiában gyakran feltűnő portréfotókat számítógépes eljárással eltorzítja, majd a festészet hagyományos eszközeivel véglegesíti műveit. Mindeközben a néző szemével és fantáziájával játszik, hogy fel tudja-e építeni emlékeiből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés