Előfizetői tartalom

Szemtől szemben a művészekkel - tavaszi műteremlátogatások

Portfolio
Mindannyiunkban él valami természetes kíváncsiság egy műtárgyat látva. Ha érdekesnek, izgalmasnak találjuk, általában elgondolkodunk azon is, hogy hogyan jött létre. Milyen technikákkal, praktikákkal, anyagokkal, titkos, csak az adott művészre jellemző "trükkökkel" érte el azt a hatást az alkotó, amit a múzeum falán lógó képen látunk vagy a térbe állított szobron figyelhetünk meg. Gyakran tovább is megyünk gondolatban, elmélázva az örök és gyakran feleslegesnek mondott kérdésen, hogy mi volt a művész célja, mit szeretett volna kifejezésre juttatni a tárgy által. És amikor az elkészült, vajon elégedett volt-e vele vagy épp ellenkezőleg, a mű nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és most tovább kell keresnie az adott művészi "problémára" a megoldást. Mindezek a kérdések azonban általában megválaszolatlanok maradnak, kivéve azon ritka esetekben, amikor lehetőségünk nyílik belátni a színfalak mögé, tehát a műteremlátogatások során. A kortárs művészek (és művészet) megismerésének talán legjobb módja, ha meglátogathatjuk őket ott, ahol nap mint nap elmélyülten dolgoznak, kísérleteznek, ahol készülőfélben lévő vagy már kész munkáik veszik körbe őket, ahol már maga a tér is beszédes lehet. Folytatva népszerű műteremlátogatás sorozatát, a műtárgy.com tavasszal ismét három műterembe invitálja az érdeklődőket.

A műtermekben szakmai beszélgetés során a látogatók bepillantást nyerhetnek a művészi alkotófolyamatba és ezzel közelebb kerülhetnek a kortárs művészet megértéséhez is. Mindemellett pedig természetesen az sem elhanyagolható szempont, hogy közvetlen közelből ismerhetnek meg egy-egy érdekes személyiséget, egy-egy kiváló alkotót. Idén tavasszal Csurka Eszter, Konok Tamás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés