Előfizetői tartalom

Szenvedélyes műgyűjtő a világ második leggazdagabb embere

Portfolio
A napokban röppent fel a hír, hogy Bill Gates, amerikai üzletember, a Microsoft egyik alapítója, már nem a világ második leggazdagabb embere. Az előkelő pozícióból a (szintén impozáns) harmadik helyre egy francia mágnás, a luxustermékeket gyártó LMVH-t vezető Bernard Arnault szorította. A francia üzletember vagyonát 107,6 milliárd dollárra becsülték, kb. 200 millió dollárral többre, mint Gates-ét. (A Bloomberg július 17-i adatai szerint.) Az első helyen továbbra is Jeff Bezos, az Amazon alapítója áll, még a válását követően is, amely után volt felesége, McKenzie Bezos a világ negyedik leggazdagabb nője lett.

Bernard Arnault (kép forrása: Widewalls, fotó: Martin Argyroglo)Az Arnault által vezetett LMVH tulajdonában olyan márkák vannak, mint a Louis Vuitton, a Christian Dior, a Ginvechy és a Dom Perignon. A francia üzletemberről lehet tudni, hogy szenvedélyes műgyűjtő. Érdeklődésének középpontjában olyan nevek állnak, mint Pablo Picasso, Damien Hirst, Jean-Michael Basquiat és Andy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés