Szórják a pénzt műtárgyakra a gazdagok

2018. március 14. 09:01    
nyomtatás
 
Két év visszaeső forgalom után tavaly újra magára talált a globális műtárgypiac, a világszinten eladott műtárgyak összértéke közel 64 milliárd dollárt tett ki, ami 12%-os növekedés egy év alatt - írja a Bloomberg.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A UBS Art Market 2018 jelentése szerint tavaly a műtárgypiacot Leonardo da Vinci "Salvator Mundi" című festménye pezsdítette fel leginkább, amely 450 millió dolláros áron kelt el.

A legnagyobb piaccal az USA rendelkezik, a globálisan eladott műtárgyak összértékének 42%-a köthető ide. Az USA-t Kína követi a sorban 21%-os összértékkel, majd az Egyesült Királyság 20%-kal.

A 64 milliárd dolláros összértékesítésből a nyilvános aukciók 28,5 milliárd dollárt tettek ki, ami a 2016-os arányokhoz képest 27%-os emelkedést jelent. A jelentésből kiderül az is, hogy azok a művészek, akiknek alkotását 10 millió dollárnál nagyobb összegért adták el, a művészek 0,2%-át tették ki, míg az egymillió dollárnál magasabb értéken elkelt alkotások az összpiac 64%-át tették ki.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
Keressen a műtárgyak között: 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium