Előfizetői tartalom

Magyarország aranytartaléka vándorol ki az országból

Portfolio
Minden egyes közgazdasági vélemény szerint a krízisnek maximum a felénél tartunk, innentől kezdve azt gondolom, hogy az aranynak továbbra is komoly szerepe lesz a vagyonképzésben - mondta az Arteus Capital vezérigazgatója, Varga Zoltán. Az időről időre fellángoló krízisek és az extrém laza jegybanki politikák népszerű menekülő eszközzé tették az aranyat az elmúlt években, a hazai fizikai arany piac pedig ezt kihasználva gyors fejlődésnek indult. A legújabb innováció a piacon az aranyfedezetű hitel, amely a befektetési arannyal rendelkező befektetőknek nyújt - egyelőre eurós - forrást a rövidebb távú likviditási igények kezelésére. Aranyfedezetre eddig nem lehetett hazánkban hitelt kapni.

Portfolio.hu: A tavaly év végi nagy vásárlási hullám után az idei első félévben úgy tűnt, vége a hazai aranyláznak. Mennyire volt népszerű a fizikai aranybefektetés az utóbbi időben? Varga Zoltán:Tavaly két nagy hulláma volt a keresletnek, augusztusban és az év végén. Az év végi hajrá egészen január közepéig kitartott. Az augusztusi roham annak volt köszönhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés