A guruk már nyugdíjválságra figyelmeztetnek

2018. december 3. 08:55    
nyomtatás
 
Befektetési szakemberek szerint a globális nyugdíjválság jelenti az egyik legnagyobb fenyegetést a befektetési iparágra, miután túl sok, nehéz anyagi helyzetben lévő ember készül nyugdíjba vonulni, miközben csak kevés fiatal dolgozó takarít meg - írja a Financial Times.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A Russel Investments vezérigazgatója szerint jelentős kihívás jelenleg a világon a több milliárd nyugdíjas juttatásainak kifizetése. Olyannyira, hogy úgy látja, ez nagyobb fenyegetés a befektetési iparág számára, mint a díjak csökkenése vagy a passzív befektetési alapok térnyerése.

A World Economic Forum becslése szerint a nyugdíjra félretett megtakarítások és a nyugdíjhoz szükséges megtakarítások közötti hiány a 2015-ös 70 ezermilliárd dollárról 400 ezermilliárd dollárra fog nőni 2050-re. Az országok közül az USA néz szembe az egyik legnagyobb hiánnyal, ami 28 ezermilliárdról 2050-re 137 ezermilliárd dollárra fog nőni.

A Morningstar vezérigazgatója szerint ugyanakkor az amerikai nyugdíjválság megoldása nem egyszerű, mivel az emberek nem tesznek félre elég pénzt, ráadásul még későn is kezdenek el megtakarítani.

A nyilatkozó szakértők szerint az egyik legnagyobb problémát azt jelenti, hogy a világ országainak többsége egy olyan nyugdíjrendszerre rendezkedett be, amely egyénenként 15 éves nyugdíjkifizetéssel kalkulál, holott mára a nyugdíjba vonuló emberek 30-40 évet is élnek.

Címlapkép: AFP/Angelos Tzortzinis

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

A piacon egyedülálló szolgáltatásokat vezetett be az OTP Ingatlanpont (x)

Az OTP Ingatlanpont döntött: bevezette a papírmentes ügyintézést. 

A sikeres férfiak titka (x)

A sikerre mindannyian vágyunk, de mi lehet az oda vezető út titka? 
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Pricing Specialist
Tőzsdei adatszolgáltatás Üzletágvezető
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium