A kormány szerint évek óta léteznek az egyéni nyugdíjszámlák

2019. május 10. 19:50    
nyomtatás
 
Szabó Szabolcs (független) országgyűlési képviselő "Mikor történik meg végre az állami nyugdíjrendszerben az egyéni számlák létrehozása? c. írásbeli kérdésére Rétvári Bence államtitkár meglepő választ adott: az egyéni nyugdíjszámlák 2013 óta léteznek.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Rétvári Bence államtitkár hosszú válaszából azt lehet kihámozni, szerinte a kérdéses számlák már léteznek, nincs itt semmi látnivaló.

A kérdés persze jó eséllyel nem a 2013 óta létező a TB-s nyugdíjszámlára vonatkozott, vagyis arra a 30-40 ezer számlára, amely az ügyfélkapun keresztül elérhető a nyugdíjba vonulásuk előtt állók számára, hanem arra a 2013 óta lebegtetett tervre, hogy olyan egyéni nyugdíjszámlákat hoznak létre minden adófizető számára, amelyeken elviekben mindenkinek jóváírnák a korábbi magánnyugdíj-pénztári befizetéseit.

Rogán Antal, a Fidesz akkori frakcióvezetője 2013 áprilisában azt ígérte: még abban az évben jóváírják az állami nyugdíjrendszerben elinduló egyéni számlákon a korábbi magánnyugdíj-pénztári befizetéseket. Az biztos: ez utóbbi egyéni nyugdíjszámlák nem léteznek.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium