Búcsúzik a nukleáris fegyverektől Európa legtöbb nyugdíjpénzt kezelő alapja

2018. január 12. 10:17    
nyomtatás
 
Az Európa legnagyobb nyugdíjalapjának számító holland ABP úgy döntött, hogy nem fektet többé nukleáris fegyverekbe és dohányipari cégekbe - számol be a hírről a Financial Times.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A 405 milliárd eurót kezelő alap nem az egyetlen az intézményi befektetők sorában, aki úgy döntött, kerüli azokat a befektetési lehetőségeket, amelyek a környezetre vagy az emberi egészségre nézve károsak lehetnek.

A 2,9 millió tag nyugdíjpénzét kezelő alap közlése szerint 3,3 milliárd euró értékű dohányipari és nukleáris fegyveripari befektetéstől válik meg a következő évben. Legutóbb a britek egyik legnagyobb biztosítója, az Aviva jelentette be, hogy egymilliárd eurónyi dohányipari részvénytől válik meg.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium