Előfizetői tartalom

Drasztikus nyugdíjkorhatár-emelésre készül Putyin

Portfolio
A férfiak esetében öt, a nők esetében nyolc évvel emelné a nyugdíjkorhatárt az orosz kormány, mellyel előbbiek 65, utóbbiak pedig 63 évesen mehetnének nyugdíjba - számol be a hírről nevük elhallgatását kérő forrásokra hivatkozva a Bloomberg. Mindez azt jelenti, hogy a kormányzat számításai szerint a férfiak mindössze 5 évet töltenének nyugdíjban.

A források szerint az orosz kormány már 2019-től kezdve elkezdené a magasabb nyugdíjkorhatár bevezetését, ezzel a férfiak 65, a nők pedig 63 évesen mehetnének nyugdíjba a jövőben. Az orosz nyugdíjkorhatár egyébként az egyik legalacsonyabb a fejlett világban, igaz, az oroszok várható élettartam elmarad a fejlettebb gazdaságokban mérttől, főként a férfiak esetében, ahol...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés