Elárulták a nyugdíjpénzeket kezelő profik, mi hozhatja a legtöbb pénzt a konyhára

2018. december 6. 08:54    
nyomtatás
 
Az európai nyugdíjalapok szerint a következő három évben a globális részvénypiacok és az infrastrukturális projektek hozhatják a legmagasabb hozamokat, de az aranyban, devizákban és hedge fundokban nem bíznak a nyugdíjpénzeket kezelő befektetési szakemberek - írja a Bloomberg.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Az Amundi, Európa legnagyobb alapkezelője és a Create-Research közösen készítettek egy felmérést 149 európai nyugdíjalap körében arról, hogy a következő három évben mely befektetések hozhatják el számukra a legmagasabb hozamokat. A nyugdíjalapok 64%-a globális részvény eszközosztályt tartja a legjobbnak hozamszerzési oldalról, de az infrastrukturális projektek is egyre népszerűbb befektetési területek, ezeket a válaszadók 58%-a jelölte meg, mint jó hozamforrások.

Nem bíznak ugyanakkor a nyugdíjalapok kezelői az aranyban, devizákban és a hedge fundokban sem, az aranyban például senki nem bízik. A hedge fundoknak sem jelent túl jó hírt az eredmény, a teljesítményük miatt már amúgy is jó ideje kapják az ívet a piacon. Nagyon úgy tűnik, hogy a hedge fundok idén is negatív hozammal zárják az évet, ami azt jelenti, hogy a nyugdíjalapoknak ez lesz a tizedik olyan évük, amikor jobban jártak volna, ha hedge fundok helyett a pénzt közvetlenül az S&P 500 index lekövetésébe fektették volna.

A nyugdíjalapokat kérdezték arról is, hogy a következő három évben mely piacoktól várják a legjobb hozamokat. A válaszadók 40%-a ez az ázsiai régió lesz (Kína nélkül), ezt 38%-kal követi az USA, majd 37%-kal India. Közép- és Kelet-Európát a válaszadók 9%-a jelölte meg, de ez még mindig magasabb, mint a britek 5%-a.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Te is szerencsésnek érzed magad? (x)

tíz év. 60 millió arany nemesfémrúd. de még mindig nem ért véget az aranyláz! 

A piacon egyedülálló szolgáltatásokat vezetett be az OTP Ingatlanpont (x)

Az OTP Ingatlanpont döntött: bevezette a papírmentes ügyintézést. 

A sikeres férfiak titka (x)

A sikerre mindannyian vágyunk, de mi lehet az oda vezető út titka? 
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Tőzsdei adatszolgáltatás Üzletágvezető
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium