Először bocsát ki zöldkötvényt egy nyugdíjalap

2018. június 14. 10:23    
nyomtatás
 
Először bocsát ki zöldkötvényt nyugdíjalap a világon, a lépést a kanadai állami nyugdíjalap tette meg, és sikerrel: tegnap több mint egymilliárd dollár értékben jegyezték le a zöldkötvényeket - írja a Bloomberg.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A kanadai nyugdíjalap által kibocsátott kötvény 10 éves futamidővel bír, a kanadai 10 éves állampapírhoz képest 71 bázisponttal magasabb szpreddel lehetett megvenni, 3%-os kuponfizetés mellett. Az alap közleménye szerint a kötvényekért 79 vevő jelentkezett, akiknek összkereslete 2,7 milliárd kanadai dollárt tett ki.

A zöldkötvények kibocsátásába egyre többen vágnak bele, elsősorban az USA-ban, ahol a helyi kormányzati intézmények mellett már megjelentek a piacon a nyugdíjalapok és biztosítók is ezekkel a termékekkel. Novemberben a Manulife Financial volt az első életbiztosító, amely zöldkötvényeket értékesített, de hasonló lépésre szánta el magát Ottawa városa is tavaly, idén pedig Toronto követheti a példáját.

A kanadai állami nyugdíjalap zöldkötvényeinek megvásárlásával a befektetők szél-és napenergiába, fenntartható víz és szennyvíz projektekbe, valamint zöldépületekbe fektetnek be.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium