Előfizetői tartalom

Kedvezőbben adóznak a nyugdíjpénztári befizetések 2017-ben

Portfolio
A karácsony előtt néhány nappal elfogadott módosító hatására csökkent az önkéntes pénztári munkáltatói hozzájáruláshoz kapcsolódó adókulcs, miután az adótörvények között a járulékcsökkentéshez igazítva 27-ről 22 százalékra apadt az egészségügyi hozzájárulás mértéke. Az idei évtől a pénztári öngondoskodási formák munkáltatói támogatásán az adóteher így a vártnál közel 6 százalékkal alacsonyabb lesz és ráadásul a juttatás idén felső határ nélkül adható a dolgozók számára - áll az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) közleményében.

Január elsejétől úgynevezett egyes meghatározott juttatások közé tartozó pénztári öngondoskodási formák munkáltatói támogatásán az adóteher - az eho csökkenése miatt - csak 43,66 százalékos lesz. Mindent egybevetve a pénztári hozzájárulás adózása - vélhetően a kormánynak az előtakarékosság iránti elkötelezettsége okán is - a korábban vártnál kedvezőbben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés