Konzervatívnak hitték a japán nyugdíjalapokat, most meg olyat léptek, mint még soha

2019. augusztus 5. 09:34    
nyomtatás
 
A világ legkonzervatívabb befektetőinek tartott japán nyugdíjalapok befektetései között most először nagyobb az alternatív befektetések súlya, mint a hazai kötvényeké, utóbbinak az aránya 2008 óta nem volt olyan alacsony szinten, mint most - írja a Financial Times.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A JP Morgan Asset Management jelentése szerint a megkérdezett 116 japán vállalati nyugdíjalap márciusban a vagyon 21,3%-át tartotta alternatív befektetésekben, holott ez az arány 5 évvel ezelőtt 12,8%-ot tett ki.

Mindeközben a hazai állampapírok súlya 18,3%-ra csökkent, ami a legalacsonyabb érték 2008 óta. Érdekességképp, az 1980-as évek elején a hazai állampapírok állománya még 60% körül mozgott.

A tanulmány szerint azzal, hogy a részvényeken és a kötvényeken a következő 10 évben már kisebb hozamot lehet elérni, mint a múltban, egyre több nyugdíjalap igyekszik az így kieső hozamot más befektetésekkel elérni, mint például alternatív befektetésekkel.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium