Milliárdokkal hizlalja a nyugdíjasok pénzét a világ legnagyobb nyugdíjalapja

2018. augusztus 6. 09:11    
nyomtatás
 
A második negyedévre vonatkozó adatok szerint a japán nyugdíjalap 1,7%-os hozamot ért el elsősorban a külföldi részvénybefektetésein, ami 23 milliárd dollárral növelte a kezelt vagyont - számol be a hírről a Bloomberg.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A 23 milliárd dolláros, vagy 2600 milliárd jenes második negyedéves vagyonnövekedéssel a világ legnagyobb nyugdíjalapja már 158,6 ezer milliárd jennyi vagyont kezel. A befektetések között a külföldi részvények meneteltek a legnagyobbat, ezek 2 ezermilliárd jent hoztak a konyhára, úgy tűnik tehát, kifizetődő lépés volt rekord szintre emelni a külföldi részvényekben lévő kitettséget.

Az alap által közölt hozamok alapján tehát a külföldi részvények hoztak a legtöbbet, 5,2%-ot az áprilisi-júniusi időszakban, ezt követték a hazai részvények 1%-kal, majd a külföldi kötvények 0,6%-kal.

A vagyon a június végi állapot szerint nagyjából hasonlóan oszlik meg (25-27%) a hazai kötvények, hazai részvények és külföldi részvények között, ami egybecseng az alap azon céljával, hogy a belföldi és külföldi részvények súlyát legalább 25%-on tartsa a portfólión belül.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium