Előfizetői tartalom

Minek nekünk a bankok? Lehet hitelt kapni máshonnan is

Portfolio
A világ nyugdíjalapjai tölthetik be a jövőben a megroggyant bankszektor hagyta hézagot a vállalati hitelezésben, miután a pénzügyi szektor egyszerűen képtelen ellátni a gazdaságot a szükséges likviditással, a legnagyobb nyugdíjalapok viszont akkora mennyiségű tőkével bírnak, amelynek egy részével is jelentős javulás érhető el a vállalati finanszírozás terén. Egy ilyen új hitelezési csatorna ugyanakkor nem kevés rendszerszintű kockázattal bővíthetné a palettát.

Hitelre szomjazó vállalatok, pénzben bővelkedő nyugdíjalapok A legnagyobb nyugdíjalapok úgy tűnik, a direkt hitelnyújtás felé mozdulhatnak el, akár már az egészen közeli jövőben is. A kereslet és kínálat is adott, hiszen a pénzügyi válságban likviditáshiányossá vált bankszektor a világ egyetlen pontján sem képes jelenleg kiszolgálni a vállalati szektor hiteligényét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés