Előfizetői tartalom

Taroltak a nyugdíjpénztárak, a veszteség már a múlté

Portfolio
Kiemelkedő befektetési teljesítménnyel zárta 2009-et a magánnyugdíjpénzári szektor, a pénztárak túlnyomó többségét tömörítő Stabilitás Pénztárszövetség szerint így a pénztárak "visszanyerték" a válság során korábban elszenvedett súlyos veszteségeket is. A pénztári vagyon a hozamoknak köszönhetően dinamikusan növekedtek, így az ágazat összesített kezelt vagyona elérte a 2400 milliárd forintot. Részben a tetszetős hozamoknak köszönhetően a visszalépésre jogosult tagság jelentős része a maradás mellett döntött, de így is több mint 50 milliárd forint vándorol át a költségvetésbe a pénztárakból.

Elmúltak a nagy viharok "Könnyebb most a pénztári teljesítményekről nyilatkozni, mint egy évvel ezelőtt" - kezdte a magánnyugdíjpénztári hozamokról szóló beszámolóját Nagy Csaba, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke, utalva a 2008 végén, 2009 elején elszenvedett súlyos veszteségekre. A magánnyugdíjpénzárak 2009-ben kiemelkedő teljesítményt értek el a tőkepiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés