Előfizetői tartalom

23 milliós büntetést szórt ki az MNB két svindlis befektetési cégnek

Portfolio
Az MNB ma közzétett határozatában 10 millió forint bírsággal sújtotta a budapesti székhelyű Első Magyar Befektetői Szövetkezetet, mert engedély nélkül visszafizetendő pénzeszközöket gyűjtött. A jegybank egy másik ügyben 13 millió forint megfizetésére kötelezte a fővárosi Skylite Reklám és Piackutató Kft.-t bejelentés nélkül folytatott függő ügynöki tevékenység miatt - írja a felügyelet sajtóközleményében.

Az MNB az Első Magyar Befektetői Szövetkezettel szemben már az eljárás közben ideiglenes intézkedést rendelt el. Az eljárást lezáró döntéshozatalig azonnali hatállyal megtiltotta, hogy a szövetkezet bármely, az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen. Vizsgálata során a jegybank megállapította,hogy a szövetkezet kamat- és tőkegarancia ígérete...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés