Előfizetői tartalom

Ajándék állami százezrekre csaphatsz le, alig 40 napod maradt

Ha van államilag támogatott nyugdíjcélú megtakarításunk, fontos észben tartani, hogy nem jár automatikusan a 20%-os, a tavalyi befizetésünkkel arányos jóváírás, hanem adóbevallásunkban kell ezt visszaigényelnünk, amelyet május 20-ig kell leadnunk. Megnéztük, mi ennek a folyamata és azt is, hogy melyik nyugdíjcélú megtakarításnak melyek az előnyei és hátrányai.

Hiába indítunk nyugdíjcélú megtakarítást, ha nincs személyi jövedelemadó, amit visszaigényelhetünk. Ez jellemzően a következő esetekben fordulhat elő: Ha katás vállalkozók vagyunk. Ha munkanélküliek vagyunk. Ha már visszaigényeltük az szját családi adókedvezményen keresztül. Tegyük fel, hogy bruttó fizetésünk 340 600 forint havonta (a magyar átlagos havi bér volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés