Előfizetői tartalom

Beszédes számok: leleplezzük a nagy lakástakarékos trükköt

Magyarországon a lakás-takarékpénztári konstrukciók kínálják jelenleg a legmagasabb fix hozamot, és a 30%-os állami támogatás miatt sokan használják arra ezt a terméket, hogy felvett hitelüket a lakáskasszában összegyűlt pénzzel előtörlesszék. Megnéztük, hogy mennyivel járunk jobban, ha lakástakarék és hiteltörlesztés közt megosztjuk a havi keretünket, ahelyett, hogy az összes pénzt hiteltörlesztésre fordítanánk. Arra jutottunk, hogy néhány hónapot és néhány százezer forintot ér ez a kombináció.

A lakás-takarékpénztári konstrukció kínálja jelenleg a legnagyobb, akár évi 10% feletti kockázatmentes hozamot Magyarországon, felhasználása azonban korlátozott: 30%-os befizetésarányos állami támogatást kapunk rá, maximum évi 72 000 forintig, emellett 0,1-3%-os betéti kamatra is szert tehetünk, több számlára is igénybe vehetjük az állami támogatást, ha más-más kedvezményezettet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés