Előfizetői tartalom

Bukunk a kötvényekkel, bukunk a részvényekkel - mi lesz most?

Portfolio
Nagyon csúnyán indult a 2018-as év a kötvénypiacokon és a részvénypiacokon is, a helyzet pedig nem sokat fog javulni az elkövetkezendő években. Magasabb volatilitásra kell, hogy számítsunk, ahogy a politikai és gazdasági kockázatok növekszenek, a jegybankok pedig elkezdik kivonni a likviditást a piacokról. Ennek ellenére még nem kell rettegnünk a recessziótól, a következő 1-2 évben még szépen megülhetjük a hullámvasutat, ha a vállalati és makrogazdasági adatokat jól megjátsszuk. A Portfolio Investment, Wealth and Savings (IWS) 2018 konferenciáján a befektetési szakemberek arról beszéltek, mi vár a kötvénypiacokra, magyar és külföldi részvénypiacokra egy ilyen környezetben.

Ann-Katrin Petersen, az Allianz Global Investors alelnöke a részvénypiacok kilátásairól beszélt: a részvények hosszútávú növekedési sztorit jelentenek, melynek dinamikája nagyban függ a gazdaság alakulásától. Ennek vannak csúcspontjai és nehéz időszakai is. A volatilitás ellenére az amerikai részvénypiacok osztalékkal együtt éves átlagos 8,75%-os hozamot értek el 1871...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés