Előfizetői tartalom

Elég havi 5000 forintot félretenni, hogy ne halj éhen nyugdíjasan

Portfolio
A mai aktív korú fiatalok nagy része arra számít, hogy nem lesz elég nyugdíja ahhoz, hogy meg tudjon belőle élni, a legtöbben viszont időskori munkával pótolnák ki a jövedelmüket, ahelyett, hogy aktív korukban félretennének a pihenésre. Pedig egy átlagos nyugdíjhoz viszonyított 25 százalékos kiegészítéshez elég lenne mindössze 5000 forintot megtakarítanunk minden hónapban, 35 éves korunktól fogva.

Az OTP Nyugdíjpénztár sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a magyar lakosság mindössze 3%-a gondolja úgy, hogy meg fog tudni élni a nyugdíjából. Nagy Csaba, az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezetője elmondta, hogy: a magyar emberek szerint átlagosan a jelenlegi jövedelmük legalább 73-77%-a kell majd ahhoz, hogy meg tudjanak élni idős korban, viszont az összeg mindössze...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés