Előfizetői tartalom

Jól megdobták a leendő nyugdíjasok pénzét a pénztárak

Portfolio
Növekedéssel zárták a múlt évet az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségéhez (ÖPOSZ) tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak és egészségpénztárak. Az önkéntes pénztárak összesített vagyona tavaly 6%-kal, 1070 milliárd forintra nőtt, az egy tagra jutó vagyon pedig 8%-os emelkedéssel meghaladta az egymillió forintot. Az önkéntes pénztárak tavalyi reálhozama 4,5% körül alakult, ami a mostani hozamkörnyezetben nem egy elhanyagolható teljesítmény. Emellett az egészségpénztárak is jól szerepeltek tavaly, a taglétszám-bővülés mellett az összvagyon is emelkedett - hangsúlyozta Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ elnöke a társaság mai sajtótájékoztatóján.

Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ elnöke a sajtótájékoztatón kiemelte: Az ÖPOSZ az önkéntes pénztárak 93%-át, az egészségpénztárak 71%-át foglalja magában (a vagyonarány lefedettsége is nagyjából hasonló). 2015-ben összesen több mint egymillió taglétszámmal rendelkeztek a szövetség önkéntes pénztári tagjai, amely az elmúlt éveket tekintve nagyjából stabil képet mutat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés