Előfizetői tartalom

Leleplezzük a 20-30%-os trükköt: mit ér az állami támogatás?

Egy csomó magyar megtakarítást azzal a hívószóval értékesítenek nekünk, hogy 20 vagy 30 százalékos állami támogatást zsebelhetünk be rajtuk, ami máshol, hasonló kockázatvállalással elérhetetlen a jelenlegi hozamkörnyezetben. Pedig tíz év fölötti futamidő mellett ez már csak évi 3-5 százalékos hozamnak felel meg, ráadásul osztoznunk kell ezen olyan szolgáltatókkal, amelyeket sok esetben az állami támogatás megléte tart életben.

Mikor jár az állami támogatás?20% éves, befizetés-arányos állami támogatást, vagy adójóváírást vehetünk igénybe, ha: önkéntes nyugdíjpénztárba, nyugdíj-előtakarékossági számlára, vagy nyugdíjbiztosításba fizetünk pénzt, rendre 150 ezer, 110 ezer és 130 ezer forintos felső határig. Még magasabb hozamot is elérhetünk: alanyi jogon járó, 30%-os éves, befizetés-arányos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés