Letartóztatták a vezért - Reagált a magyarokat is lerántó piramisjáték

2019. március 14. 08:32    
nyomtatás
 
Közleményben elismerte a OneCoin, hogy vezetőjük, Konstantin Ignatov az Egyesült Államokban tartózkodik és azt, hogy az Egyesült Államok hatóságai hálózatban elkövetett csalás miatt nyomoznak ügyében. Miközben a OneCoin azt állítja, hogy Ignatovot nem vádolták meg bűncselekménnyel, az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma egyértelműen vádat emelt ellene és a hálózat eredeti vezére, Ruja Ignatova ellen is, akit a OneCoin közleménye még csak meg sem említ.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

"Mr. Ignatov ellen nem emeltek vádat és megilleti az ártatlanság védelme" - írja a OneCoin nevű ál-kriptopénz sajtóközleménye.

Ezzel szemben az igazság az, hogy
  • Konstantin Ignatov ellen hálózatban elkövetett csalás miatt vádat emeltek az Egyesült Államokban, mely miatt 20 éves börtönt kaphat,
  • nővére, Ruja Ignatova, a "kriptokirálynőként" emlegetett OneCoin-szülőanya ellen öt vádpontot hoztak: hálózatban elkövetett csalással, összeesküvéssel, értékpapírcsalással, pénzmosással vádolják, négy vádpontban 20 év a maximum kiszabható börtönbüntetés, egy vádpontban öt év. Őt még csak meg sem említi a OneCoin kommentárja. Ignatova egyébként bujkál a hatóságok elől, még nem sikerült kézre keríteni.
  • A OneCoin egyik pénzmosóját, Mark Scottot pénzmosási összeesküvéssel vádolják, 20 évet kaphat.

Erről itt írtunk részletesen: 2019.03.11 08:46 Lekapcsolták a Magyarországon is terjedő, milliárdos piramisjáték vezérét

Érdekes, hogy egyébként a OneCoin nem kommentálta a nyomozati anyagban megállapítottakat, melyek szerint:
  • a OneCoin nem egy kriptopénz, hanem egy blockchaint még csak hírből sem ismerő piramisjáték,
  • a OneCoin mögött semmilyen "belső tőzsde" nem volt és értékét az üzemeltetők hasraütés-szerűen határozták meg, valójában semmilyen értéke nincs,
  • Ruja Ignatova levelezéséből egyértelműen kiderült, hogy célja a befektetők átverése és a pénzzel való lelépés volt.

A nyomozati anyag rávilágít arra, hogy az üzemeltetők nyeresége 2,232 milliárd euró volt.

"Az átláthatóság a OneCoin egyik alapértéke és kiállunk ezen hitvallás mellett. Mindig is hajlandók voltunk együttműködni a felügyelettel és a médiával és ugyanezt a hozzáállást várjuk el mi is" - írja sajtóközleményben a világ legnagyobb kamu-kriptopénzes piramisjátéka, amely 3,35 milliárd dollárral rövidítette meg befektetőit, majd összeomlását megpróbálta rákenni a sajtóra.

A OneCoin Magyarországon is rendkívül népszerű volt, vélhetően több ezer ember volt tagja a sémának. A piramisjátékot célzó összhatósági vizsgálat 2017 óta tart, nincs információnk arról, hogy bármilyen előrelépés született volna az ügyben:
2017.05.09 09:40 A rendőrség, az MNB és a NAV nekimegy a piramisjáték-gyanús hálózatnak

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Fogyasztóvédelmi szakértő
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium